skip to Main Content
Ingenjör inom maskinteknik - Marina System

Aktuellt uppdrag:
Konstruktör hos en stor lastbilstillverkare

”Är en fena på strömningsmekanik och trivs bäst när hon håller sig precis över ytan.”

Mitt första uppdrag på DevPort fick jag redan efter en vecka via en intervju med kunden. Jag började då jobba för kundens specialavdelning där de producerar andra typer av lastbilar som är specialbeställda från kund.

Just nu konstruerar jag olika komponenter och löser de utmaningar som uppstår när man utvecklar en ny motor för en lastbil. Jag arbetar från vårt kontor, via en kundsatellit, fyra dagar i veckan och en dag i veckan är jag på plats hos kunden. Upplägget är väldigt bra för man har bra kontroll och kan lösa saker över möten, komma på nya idéer och samtidigt se olika konstruktioner på lastbilarna.  

Jag har studerat på KTH som ingenjör inom maskinteknik med inriktning marina system.

Under utbildningen läste vi mycket strömningsmekanik inriktat mot design och konstruktion.

Innan jag tog anställning på DevPort jobbade jag några år inom oljeindustrin på ett bolag i Göteborg som designar oljeplattformar och andra flytande farkoster.  

Idag bor jag i Linköping. Att det blev Linköping berodde en hel del på min fritidsaktivitet som är kanotpolo. Det finns mycket bättre träningsmöjligheter för den sporten här i Linköping.

I Sverige är vi ett hundratal utövare av kanotpolo och i Linköping finns flera landslagsspelare. Jag har fått förmånen att ingå i det svenska landslaget och till nästa år siktar vi mot EM i Frankrike. 

Jag trivs väldigt bra på DevPort och det uppdraget jag har nu, men om jag skulle drömma framåt så skulle det vara roligt att närma mig vattnet igen och på sikt få jobba lite mer med vattenbaserade farkoster. Något som jag tror det finns goda möjligheter att få förverkliga inom DevPort.

Back To Top