skip to Main Content
Staff_009_Louise_460x460
Designingenjör

Aktuellt uppdrag:
Svensk biltillverkare

”Ingenjör med java som katalysator.”

Till en början satt jag i ett in-house projekt på DevPort i Göteborg för att som nyutexaminerad få lite mer erfarenhet. Då var jag del i en grupp som jobbade med avgassystem för en större lastbilstillverkare. Det projektet innebar i sig en naturlig väg in i det uppdrag jag jobbar med idag och som också handlar om emission.

I mitt uppdrag hos en större biltillverkare jobbar jag med katalysatorn. Jag gör så kallade packningsstudier där jag skall försöka passa in katalysatorn i bilen d.v.s. se till att den får plats och konstruera om det som eventuellt behövs.

Tanken är att uppdraget ska leda till att jag får en roll som komponentägare vilket innebär att jag har ansvar för katalysatorn från konceptfas till produktion, med mycket leverantörskontakter och uppköp/inköp på vägen.

Jag trivs jättebra. Framför allt för att det varit en stor utmaning att sätta sig in i och förstå allt kring hur motorer fungerar.

På fritiden tränar jag mycket. Innebandy är min grej och jag har spelat sen jag var åtta. Nu är det Guldheden IBK som gäller sedan två år tillbaka där vi spelar i div 1.

Fick jag chansen för en dag skulle jag nog vilja uppleva att få vara någon jag haft som inspiration i livet. Det finns en produktdesigner som heter Joy Mangano. Hon är väldigt inspirerande och jobbar mycket med att förenkla vardagen för vanliga människor.

Något som jag absolut inte kan vara utan? Jag skulle nog säga kaffe och naturligtvis inspiration.

Back To Top