skip to Main Content
Staff_015_Roberto_460x460

”Från jobb till jobb på åtta dagar”

Aktuellt uppdrag:

Större fordonstillverkare i Göteborg

Det som gör embedded så kul är att det oftast är något konkret. När man programmerar så ser man att någonting specifikt händer. Det är en lampa som lyser eller kanske en motor som snurrar.

Idag har jag ett uppdrag hos en större fordonstillverkare. Där arbetar jag bl.a. med verksamhetsutveckling på testavdelningen för infotainment. Det innebär att jag utvecklar ett verktyg som automatiserar och underlättar tester av ny mjukvara i infotainmentsystemet. Tidigare har processen med att uppdatera och testa ny mjukvara i en s.k. ECU i infotainmentsystemet varit jobbig och tidskrävande. Men nu med mitt program så utförs alla processer genom ett enda knapptryck. Det har varit väldigt bra respons på mitt verktyg, så nu är det tal om att även andra avdelningar hos kunden skall börja använda det.

Det har varit kul att få skapa en hel applikation från början. Allt började på ett blankt papper och nu har det blivit ett ganska stort program. Jag kan inte tänka mig något bättre uppdrag.

Jag kom till Göteborg från Örebro, där jag jobbade på Ericsson med testutveckling av deras radiobasstationer. När jag sökte det här uppdraget på DevPort blev jag uppringd redan dagen efter, hade intervjun samma fredag och fick jobbet på måndagen. Det tog alltså bara åtta dagar från min ansökan till att jag fick jobbet. Ganska häftigt!

En av anledningarna till att jag tycker DevPort är ett bra företag är att jag har en bra chef, som verkligen visar personligt engagemang. På DevPort är man inte anonym. Alla vet vem man är och det skapar en härlig familjekänsla. Jag fick den känslan redan på första intervjun och det stämmer fortfarande.

Back To Top