DevPort satsar på lärorika utbildningar

Nyhet • 3 december 2019

– Det känns riktigt kul och utvecklande! Säger Arton Haziraj, som numera är utbildningsansvarig på DevPort. Han startade arbetet deltid förra hösten, men nu tar det mer och mer fart.

Arton Haziraj och Mikael Skarin.

Arton har studerat till civilingenjör och brinner för lärande och kompetensutveckling. Han har förutom att ha arbetat som konsult hållit i utbildningar sedan 2006 på olika företag, yrkeshögskolor och gymnasium.

– Då det är ny mark att bryta för DevPort så är det spännande att se hur vi utvecklar det. Det påverkar så många människor och allt som görs mottages positivt i organisationen, säger Arton.

Arton sätter strategier och ser till att arbetet går framåt samt gör en del av undervisningen själv. Men han säger också att många andra på DevPort bidrar genom att till exempel ta fram kurser, kursmaterial, hjälpa till att hålla i föreläsningar eller komma med olika tips och idéer.

Utbildningarna sker både internt för DevPorts medarbetare och externt som till exempel i samarbete med ESF-projektet Digiresan. Hittills har utbildningar genomförts i: Stockholm, Linköping, Göteborg, Varberg, Köping, Hjo, Lidköping, Trollhättan och Ängelholm.