DevPorts Linköpingskontor bjuder in studenter till kickoff inför medverkan i robot-SM

Nyhet • 29 oktober 2019

DevPortarna Johan Niklasson och Simon Agmell kommer finnas på plats och berätta om att delta i robot-SM  och förutom matnyttig information kommer det även serveras pizza. Kickoffen äger rum 12 november kl. 1719 på DevPorts Linköpingskontor.

Foto: Anders McLean.

2018 när Johan och Simon var studenter medverkade de själva i robot-SM med stöd av DevPort. Under kickoffen kommer Johan och Simon dela med sig av sina lärdomar från när de ställde upp i tävlingen. De kommer bland annat rekommendera olika processorer, sensorer och tillvägagångsätt.

–  Att ställa upp i Robot-SM tillsammans med DevPort gav oss en bra upplevelse, säger Johan. Och det fina bemötandet vi fick ledde till att vi även gjorde våra examensarbeten på DevPort, som sedan ledde till anställning.

Numera arbetar Johan och Simon som inbyggda system-ingenjörer hos DevPort ute på uppdrag hos hårdvaruavdelningen på Veeoner, samt även på Optiqo i mån av tid. Nu vill de ge tillbaka och ge fler chansen de själva fick.

–  Eftersom vi tyckte det var både roligt och lärorikt kände vi att vi vill erbjuda studenter möjligheten att ställa upp 2020, säger Johan.

Presentation för eleverna på elektronikdesign-programmet på Campus Norrköping

Johan Niklasson, Simon Agmell och Andreas Forsberg, som är regionansvarig för DevPort Linköping, besökte nyligen Campus Norrköping och höll en presentation om robot-SM för ca 20 elever på elektronikdesign-programmet –  samma program som Johan och Simon studerat –  och bjöd sedan in de eleverna till träffen den 12 november.

Men Simon och Johan välkomnar fler intresserade att delta på kickoffen – och i robot-SM med DevPort.

– Det vi har sagt är att vill någon mer hänga med utöver de inbjudna är det bara att höra av sig till mig eller Simon, avslutar Johan.

Johan Niklasson. Foto: Samuel Nimblad.

Anmälan
Om du är student i Linköping/Norrköpings-området och vill vara med på kickoffen inför robot-SM, hör av dig till Johan Niklasson på Johan.Niklasson@devport.se eller Simon Agmell på Simon.Agmell@devport.se.

Likaså om du inte kan medverka på träffen, men vill delta i robot-SM.

Anmälan till både kickoff och robot-SM hålls öppen så länge Johan och Simon har möjlighet att ta in fler personer, så anmäl dig så snart du kan för att få en plats.