skip to Main Content
Markus_Hellström Wall of fame 2

Catia-caddare som kan konstruktionen på varje kaross.

Aktuellt uppdrag:

3D-konstruktör hos en större fordonstillverkare

Att arbeta som vi gör i en kundsatellit fungerar väldigt bra. Vi sitter i ett kontor här hos oss på DevPort i Linköping och är uppkopplade mot kundens nätverk så känslan är som att sitta direkt hos kunden.  

DevPort är ett mindre / medelstort företag men vi har kunder som är väldigt stora som exempelvis Volvo och Scania, så det finns många möjligheter att ta olika typer av uppdrag. Som nyexaminerad kom jag bra in i gruppen på DevPort och det kändes väldigt välkomnande och familjärt. 

Mitt första konsultuppdrag innebar att jag levererar 3D-ritningar till företag som konstruerar påbyggnationer på kundens fordon. Jag sätter alltså ihop 3D-modeller av hela eller delar av befintliga fordon som de behöver för att konstruera sina nya detaljer och artiklar. Uppdraget har givit mig väldigt god produktkännedom om lastbilarnas konstruktion och helhet.

Just nu är jag på väg att byta uppdrag och börjar i en projektgrupp där vi kommer arbeta med s.k. specialordrar. Vårt uppdrag är då att hitta lösningar på de utmaningar som uppkommer när kundens kunder vill ha sina fordon specialanpassade. 

Jag tror inte jag har något drömuppdrag egentligen, men jag känner att jag gärna vill fortsätta inom fordonsbranschen. Ser framför mig att jag fortsätter jobba med trevliga kollegor och har uppdrag som jag tycker om.  

Privat gillar jag att resa. En drömresa skulle vara att åka till Australien.

Back To Top