skip to Main Content
Staff_014_Rickard_460x460

”Det är väldigt tillfredsställande att se bilarna på vägarna och veta att man själv varit en del av utvecklingen”

Konstruktör

Aktuellt uppdrag:
Resident Engineer för en större underleverantör inom fordonsindustrin

Min DevPort-resa började när Tricab förvärvades av DevPort år 2014. Idag har jag ett uppdrag som Resident Engineer för en större underleverantör inom fordonsindustrin. Det innebär att jag sitter på plats hos underleverantörens kunder och hanterar olika typer av applikationsfrågor som hör till airbags. Jag är även i kontakt med en hel del virtuellt underlag, som 3D-modeller, ritningar och tekniska dokument som skall hanteras i kundens system. Jag har varit med från projektstarten för samtliga nya produktmodeller som nu rullar ut från en av de större fordonstillverkarna i Sverige.

Tidigare har jag även arbetat i andra branscher som exempelvis hos kunderna Husqvarna och Arcam. Arcam utvecklar maskiner som använder sig av EBM – Electron Beam Melting. Det är en additiv ”lager på lager”-teknik som bygger upp främst titanartiklar med hjälp av en elektronkanon. Arcam:s maskiner producerar komponenter till bl.a. NASA och till flygindustrin, men även olika former av implantat till rekonstruktiv kirurgi.

När jag inte jobbar så ägnar jag mig bl.a. åt skärmflygning och triathlon. Just nu ligger fokus på att genomföra en svensk klassiker vilket innebär Vätternrundan, Vansbrosimmet, Lidingöloppet och Vasaloppet.

Back To Top