Star for Life som DevPort sponsrar lär unga flickor och pojkar i Sydafrika om jämställdhet

Foto: Olayinka Babalola.

Nyhet • 10 december 2019

DevPort har nyligen mottagit en halvårsrapport från Star for Life som visar det viktiga arbete som gjorts genom organisationen på skolan DevPort stödjer. Man har bl.a. lärt eleverna om hur de patriarkala strukturerna i det sydafrikanska samhället ger män makt över kvinnor.

Genom att lära ut om att alla oavsett kön ska ha lika rättigheter och belysa den här frågan vill Star for Life hjälpa till med det långsiktiga arbetet att stärka kvinnors position i det sydafrikanska samhället och minska det fysiska våldet emot kvinnor och barn.

Eleverna i årskurs 10 har också fått lära sig om sexuell hälsa och reproduktiva rättigheter för att bl.a. minska antalet oönskade graviditeter. Fokuset för årskurs 8 har varit att ge eleverna kraft att våga drömma om en bättre framtid.

Undervisningen har skett både genom workshops och klassrums-sessioner. Se tabeller nedan.

ANTAL KLASSRUMS-SESSIONER

Tabell: Josefin Berger. Källa: Star for Lifes sponsorrapport junioktober 2019.

ANTAL WORKSHOPS

Tabell: Josefin Berger. Källa: Star for Lifes sponsorrapport junioktober 2019.

Om vår sponsring av Star for Life

DevPort vill bidra till en humanare marknad och är stolt samarbetspartner till organisationen Star for Life! Genom Star for Life stödjer vi skolan Windmill Park Secondary School i Sydafrika, vars elever vi vill ge bättre livsvillkor och inspirera till att tro på sina drömmar.

Läs mer om Star for Life på deras sajt.

Emma Lorensson. Foto: Karl Forsberg.

Vid frågor om vårt CSR-arbete, kontakta Emma Lorensson som är CSR-ansvarig på DevPort på Emma.Lorensson (at) devport.se.