skip to Main Content
PTB_text-03_white

Att vara stolt

På DevPort är vi stolta över våra medarbetare och kunder som tillsammans utvecklar framtidens teknik. För oss handlar det bl.a. om laganda, gemenskap, korta beslutsvägar, erfarenhet, entreprenörskap och stabilitet.

Affärsområden

Affärsområde Digitala lösningar erbjuder tjänster inom inbyggda system och IT. Mer och mer i samhället blir digitaliserat. Samtidigt blir fler och fler saker uppkopplade (Internet of Things). Vi kan idag hjälpa våra kunder med expertkompetens och utveckling av lösningar där både mjukvara och hårdvara ingår.

Inom industrin och inte minst inom fordonsindustrin har man genomgått ett teknikskifte där exempelvis mjukvara efterfrågas allt oftare. Detta märks exempelvis inom bilindustrin där satsningar på självkörande bilar skapar stora behov av mjukvaruutvecklingskompetens.

 

Inom IT-området satsar vi inom app-utveckling där vi bygger upp spetskompetens inom morgondagens app-teknik.

Genom bildandet av affärsområdet Digitala lösningar så får DevPort ett mer sammanhållet erbjudande som möter våra kunders behov av digitalisering.

 

Vi erbjuder utveckling inom följande kompetenser:

Mjukvara

– C/C++, C#, .NET, Java, Python, Erlang

– Model based SW development

– AWS, Azure

– Linux, UNIX, Windows, RTOS

– Android, iOS, Windows Phone

– Agil utveckling, Scrum, TDD

Hårdvara

– PCB
– Komplett ECU utveckling
– Sensorsystem
– EDS/Kablage

Quality Assurance

– Fälttester
– Testautomatisering

Projektledning

Inom produktutveckling och konstruktion har DevPort sedan starten 2008 varit en stark spelare på marknaden och vi har genomfört flera stora meriterande projekt samt sysselsätter ett stort antal konsulter på plats hos våra kunder.

När det gäller utveckling av fordon är det ofta flera aktörer inblandade i processen vilket gör att behovet av konstruktörer är stort hos våra fordonskunder. För att möta dessa behov levererar vi också kompetens genom våra s.k. kundsatelliter.

DevPort har i många år arbetat med kundsatelliter där våra konsulter jobbar med konstruktion och uppdragsledning för fordonsindustrin. 

Ett dokumenterat spetsområde inom DevPort är Powertrain Integration och specialanpassade konstruktioner.

DevPort är också ett av branschens ledande företag när det gäller spetskunskap inom Catia V5 och våra konsulter är flitigt efterfrågade.

Produktutvecklings­området är för oss en verksamhet där vi har både bredd och spets i vår kompetens. Det kan gälla inom följande kompetenser:

– Fordonskonstruktion
– Maskinkonstruktion
– Verktyg
– 
Form & design
– 
HMI
– 
Ergonomi
– 
Geometrisäkring
– 
Provning
– 
El- och kablagekonstruktion

Affärsområdet Produktionsutveckling & Supply Chain Management

Hos våra kunder är behovet stort inom både produktionsutveckling och Supply Chain Management. Vi har sett implementationer som inte nått sin fulla potential beroende på att man underskattat medarbetarens bidrag till att hitta lösningar, d.v.s. arenan har inte funnits för kreativa processer och där gör vi skillnad.

Inom Produktionsutveckling levererar vi inom fyra huvudområden framförallt:

– Produktion
– Logistik
– Kvalitet
– Eftermarknad

Inom Supply Chain Mangement arbetar vi med Supplyflödet från leverantör till kund. Vi identifierar även möjligheten att koppla ihop processerna med digitala lösningar och detta genom att ta del av hela DevPorts tjänsteutbud. Det innebär en unik styrka jämfört med övriga företag inom samma bransch.

Våra nyckelaktiviteter är:

Inom industrin, och inte minst inom fordonsindustrin, ställs det höga krav på effektivisering. DevPort erbjuder sina kunder allt från produktions-, process- och flödesoptimering till beredning, management och kvalitetssäkring.

Med tanke på vår erfarenhet inom områdena produktionsutveckling och Supply Chain Management. så kan vi nå en bättre kompetensmatchning och högre kvalité i vår leverans. Affärsområdet har en mycket stor potential och kommer attrahera flera typer av konsulter och bidra till DevPorts tillväxt under kommande år.

Wall of Fame

Vi är oerhört stolta över alla våra fantastiska medarbetare på DevPort! Vi vill här lyfta fram några som bidragit lite extra under 2019 våra vinnare av de hedersvärda titlarna Årets kollega, Årets entreprenör, Årets kunskapsspridare, Årets mentor & Årets hederspris.

Kenan Kamenjas

Kenan Kamenjas

"Gemenskapens guru, som alltid bjuder in sin omgivning till trevligt sällskap och goda skratt, oavsett om man är ny på DevPort eller gammal i gamet!"
LÄS MER
Filip Lindström

Filip Lindström

"Genom sitt engagemang och lyhördhet inför kunden och DevPort så har personen skapat ett kontaktnät som stärkt DevPorts position hos kund!"
LÄS MER
Marie Fritzell

Marie Fritzell

"Med sitt lugn, sina kunskaper och sin förmåga att alltid vilja hjälpa till är personen en klippa för sin grupp och för hela DevPort!"
LÄS MER
Ida Hedman

Ida Hedman

"Utöver att göra ett ypperligt jobb på sitt uppdrag, hjälper personen DevPort att stärka sitt varumärke genom den tydliga grafiska profil hen tagit fram!"
LÄS MER
Anna Kinnander

Anna Kinnander

"Personen kan med sin långa erfarenhet som konsult på DevPort, ofta visa vägen för de yngre kollegorna, som det föredöme hon är!"
LÄS MER
Maaz Ullah Arshad

Maaz Ullah Arshad

"Han är naturligt glad, ödmjuk och drivande, och har även en unik förmåga att hela tiden dela med sig av sin kunskap och se nya perspektiv!"
LÄS MER

Våra kunder

På DevPort är vi stolta över att samarbeta med flera av världens främsta fordonstillverkare och företag inom försvarsindustrin, life science samt inom andra utvecklingsintensiva branscher. Vi har omfattande ramavtal och erbjuder en bred kompetens- och projektleverans.

Ett urval av kunder

CEVT

Delphi

Nira Dynamics

ArcCore

Avionetics

NEVS

Fingerprints

Opticore

IAC

Arcam

Volvo

Fiat

Continental

Autoliv

Swisslog

Plastal

Toyota

Iveco

Valeo

Hasselblad

Husqvarna

SAAB

Våra värdeord

Gemenskap

Gemenskap

DevPort är det familjära företaget där du som medarbetare eller kund ska känna dig som en i familjen. Vi har korta beslutsvägar och en vänskaplig attityd till varandra.

Entreprenörskap

Entreprenörskap

På DevPort finns inga begränsningar. Du som medarbetare eller kund ska kunna genomföra dina idéer så länge alla parter blir vinnare.

Kompetens

Kompetens

Vad gäller ny teknik, forskning och utveckling så bygger vi en unik kunskapsbank för dig som medarbetare eller kund.

Trygghet

Trygghet

Allt vi gör ska genomsyras av kvalité vilket skapar lönsamhet samt stabilitet för våra medarbetare och kunder.